Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

Entrades per 2014


Alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) Banyoles, ubicada a Can Cuní, han començat un curs pilot de Mosso de quadra a eQuimrutes-Parc Eqüestre Les Deus, a Porqueres.

La primera jornada, que es va dur a terme el dimarts 6 de maig, va ser una sessió d’aproximació al cavall i les tasques bàsiques que s’han de tenir en compte per al seu maneig i cura: característiques i comportament, cures bàsiques (raspallat i higiene), acostament al cavall lligat, en box o en llibertat, conducció i maneig del cavall.

El curs consta d’un total de quatre sessions, durant les quals els participants aniran aprofundint en diferents aspectes relacionats amb les tasques de Mosso de quadra. Així, a la segona sessió tractaran aspectes bàsics de l’alimentació del cavall i aspectes relacionats amb les instal·lacions i manteniment dels prats; durant la tercera sessió aprendran a netejar els box i pàdocs i els estris de neteja, tasques del mosso de quadra i rutina diària en un centre hípic. A la quarta i última sessió, el 27 de maig, es centraran en aspectes sanitaris i d’administració i control, primers auxilis, cures veterinàries (desparasitació, vacunes, ...) i comptaran amb les visites del veterinari i el ferrador.

L’equitació i el contacte amb els cavalls ofereixen la possibilitat de fer un treball no només en l’àmbit esportiu, sinó també en el personal. Com a activitat física que es desenvolupa a la natura, beneficia físicament, amb un treball de flexibilitat i musculació, i psicològicament ja que desperta sensibilitat, comprensió i respecte amb el nostre entorn i amb l’animal.

Aquest curs ha estat dissenyat i serà realitzat pels professionals de eQUIMrutes.

La UEC Banyoles té actualment 8 alumnes de diferents centres educatius de la comarca. A CanCuní tenen un total de 32 alumnes que provenen de totes les comarques gironines.

El Centre d’Educació i d’Aprenentatges Cancuní és un espai educatiu on hi assisteixen joves d’edats compreses entre els 14 i els 16 anys. La UEC Cancuní ofereix a aquests joves un espai on es treballa un Programa Bàsic d’aprenentatges instrumentals i pre-laborals, amb un altre tipus de ritme i amb una metodologia activa que s’allunya dels plantejaments escolars del sistema educatiu ordinari.

eQuimrutes - Parc Eqüestre les Deus
Ctra. de Banyoles a Mieres (GI-524) km. 3
Porqueres, Pla de l'Estany (Girona)
Tel. 681 126 727
info@equimrutes.cat

   
   
   
   Les pel·lícules que es projectaran al Cinefòrum de La Rajoleria durant aquest tercer trimestre del curs 14-15, són:

Las ventajas de ser un marginado

Divendres 23 de maig, a dos quarts de 5 de la tarda

(per a majors de 12 anys)

Los juegos del hambre: en llamas

Divendres 20 de juny, a dos quarts de 5 de la tarda

(per a majors de 12 anys)Petits inventors

de 6 a 12 anys

del 7 al 18 de juliol de 2014, de 9 a 1 del matí

al Museu Darder

Inscripcions: 972576499

arqueolitic@arqueolitic.com

 

Fes d’arqueòleg!

de 12 a 16 anys

del 14 al 18 de juliol de 2014, de 9 a 1 del matí

al Parc Neolític de La Draga

Inscripcions: 972576499

arqueolitic@arqueolitic.com 

 

 


Ahir dijous 7 de maig, més de cent pares i mares de diferents centres escolars i professionals de l’educació ens vam reunir a La Balca per escoltar la Sònia Kliass que ens va parlar sobre l’art de posar límits en el marc de l’espai Entre pares i mares que ofereix La Balca i la seva AMIPA.

La Sònia va establir una dinàmica molt participativa on tots i totes ens vam sentir molt còmodes per exposar situacions concretes i formular preguntes. Tot i que es va centrar bastant en els límits entre els 0 i els 3 anys, també va fer breus referències a edats més grans. Ens va fer reflexionar sobre la importància de les aptituds i actituds que hem de desplegar per a poder marcar límits d’una forma adequada: paciència, constància, coherència, energia, temps, equitat, empatia i un llarg etcètera. Va deixar molt clar que els límits són bàsics i necessaris pel desenvolupament dels infants i que no delimitar-los fa que l’infant vagi totalment perdut i es senti insegur. Ens va fer adonar que no hi ha uns límits estàndard sinó que cada adult s'ha de plantejar quins considera importants i quins vol deixar clar a l’infant, en funció dels seus valors i creences.L’exposició Babel és una acció coordinada per l'Institut Josep Brugulat de Banyoles, sota la direcció del professor de Batxillerat artístic Enric Beltran, i totes les aules d'acollida del Pla de l'Estany, l’Oficina Jove del Pla de l’Estany- Cal Drac i el grup casteller Esperxats del Pla de l’Estany.


Fins el 23 de maig es pot visitar l’exposició a l’Oficina Jove Cal Drac, que ens mostra les llengües enteses com a eines de comunicació i enriquiment i no com a elements de confrontació, mitjançant treballs fets per l’alumnat del Batxillerat artístic, un videomuntatge i material gràfic dels testimonis dels alumnes de les aules d’acollida de la comarca.

L’exposició es pot visitar dilluns, dimecres i divendres de 4 a 8 del vespre.

 
Dissabte 10
Dins del programa de Tardes de Ciència
A les 6 de la tarda, al Museu Darder, breu exposició oral dels treballs guanyadors de la IV edició del Premi Astrobanyoles de Recerca i Divulgació Científica. Hi col·labora Servei d'Educació de l'Ajuntament de Banyoles i amb finançament de FECYT-Federación española para la ciencia y la tecnología

Guanyador del Premi Astrobanyoles 2014:
Satestrat: una experiència de grans altures. Autors: Aleix Coma i Lluís Portella (IES Pere Alsius i Torrent). Tutora: Fina Grabuleda Poch.

Finalistes del Premi Astrobanyoles 2014:

Una vida dolça. Autor: Marc Marturià (IES Pere Alsius i Torrent). Tutora: Hortènsia Belmonte Soler.

Dieta mediterrània. Una alimentació basada en productes naturals. Autora: Clàudia Ribas Verdaguer (IES Pere Alsius i Torrent). Tutora: Hortènsia Belmonte Soler

Podeu veure els treballs aquí.

A les 7 de la tarda, xerrada:  Astrologia? no, gràcies. Parlem d'Astronomia
A càrrec de Salvador Ribas Director científic-Parc Astronòmic Montsec
Lloc: Museu Darder de Banyoles

Divendres 30
Sortida de camp. Observació del cel a ull un i amb telescopi
A 2/4 de 10 de la nit i fins que el cos aguanti
Lloc: Pla de Martís


 

 


El Consell Esportiu del Pla de l'Estany va néixer el 18 de maig de 1989, d'acord amb els criteris de l'organització territorial de Catalunya, amb l'objectiu de fomentar l'activitat esportiva en edat escolar a la comarca.

Una de les accions realitzades per commemorar aquests 25 anys va ser la 1a Trobada "Capacitats" una matinal multiesportiva adreçada a persones amb discapacitat intel·lectual de diferents edats de la comarca del Pla de l'Estany, que es va fer el 5 d'abril, coincidint amb el Dia Mundial de l'Activitat Física.

L'acte central arribarà el 25 de maig i serà un homenatge a les persones que han estat al capdavant del Consell Esportiu des de la seva fundació. Es farà coincidint amb la celebració de la cloenda del Viatge Esportiu Comarcal i està prevista l'assistència d'autoritats d'àmbit nacional, territorial, comarcal i local, així com els presidents i comissions directives que han estat al Consell Esportiu del Pla de l'Estany durant aquests anys.

A banda d'això, el Consell Esportiu del Pla de l'Estany estrena un logotip commemoratiu dels 25 anys de funcionament. El disseny es va encarregar als alumnes de Batxillerat Artístic i Disseny de l'Institut Josep Brugulat, i la proposta guanyadora ha estat la d'Alba Sureda. Es tracta d'un disseny inspirat en el logotip original de l'entitat en què el número 25 representa una persona saltant. El nou logotip estarà vigent durant tot aquest 2014 en les diferents activitats que organitzi el Consell Esportiu. L'any passat, les seves propostes van reunir entre 8.000 i 10.000 participants.

Divendres 9 de maig a 2/4 de 6 de la tarda a l’oficina jove del Pla de l’Estany Cal Drac.

Xerrada gratuïta a càrrec d’un tècnic del Servei d’Ocupació Municipal, de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Banyoles.

Cal inscripció prèvia a: oficinajove@plaestany.catDiumenge 11 de maig, la companyia Teatre Mòbil presenten al Teatre Municipal de Banyoles l’espectacle Sense solta, a les 12 del matí i a les 5 de la tarda.

Sense solta o un món on tot és possible. Un espai propi on res és el que sembla i on tot plegat és un joc. Una escala, un faristol, un restaurant, una llegenda irlandesa… Un escenari, tres comediants, i un ventall de sorpreses que aniran apareixent al llarg d’un espectacle divertit i amb un surrealisme deliciós que us deixarà bocabadats!

Un trio de pallassos que arrenca rialles a grans i petits!!!

Una hora abans de l'espectacle, hi haurà un taller gratuït de pallasso a càrrec dels 3 membres de Teatre Mòbil, a les 11 del matí i a les 4 de la tarda, al Teatre Municipal. Un taller adreçat a nens i nenes a partir de 6 anys on podran familiaritzar-se amb l’escenari i fer els primers passos per perdre la vergonya. Si us voleu apuntar, només cal enviar un mail a xarxa@xarxabanyoles.com indicant el vostre nom i edat. Les places són limitades. Per poder participar és imprescindible presentar l’entrada de l’espectacle el mateix dia del taller.


Organitza: la xarxa

Més informació: www.cultura.banyoles.catEl Departament d’Ensenyament ha publicat l’Ordre ENS/124/2014, de 14 d’abril, per la qual s’estableix el calendari escolar del curs 2014-2015 per als centres educatius no universitaris de Catalunya.


Podeu consultar el text de l’ordre aquí
Pàgina 12 de 20Primera   Anterior   7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  Següent   Última   
Calendari d'Activitats
Documents
 Titol 
Calendari escolar 19-20Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega
Preguntes freqüents sobre la preinscripció ordinàriaDescarrega