Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

Entrades per 2014


L’escola Camins es va posar en funcionament el curs 12-13 amb el nom Escola Nova de Banyoles. A principi de curs, arran d’un treball amb els alumnes de P3 sobre l’origen i la utilitat dels noms, es va iniciar el procés per escollir el nom de l’escola en el qual van participar no només els propis alumnes, sinó també pares, mares, equip educatiu de l’escola i altres membres de la comunitat educativa. D’aquest procés obert i participatiu en va sortir el nom de Camins.

Com et dius? Memòria del procés per escollir un nom per a una escola és el nom del projecte pel qual han rebut el premi Baldiri Reixac 2013-2014 en la modalitat de Premis als alumnes, que atorga la Fundació Lluís Carulla i que està dotat amb 700 euros.

En aquesta edició dels premis Baldiri Reixac també ha estat guardonada una alumna de 2n de Batxillerat de l’institut Josep Brugulat, Berta Ayats, pel seu treball De Xesco Boix a Gangnam Style. L’animació infantil al S.XXI.

Moltes felicitats!!!



A la part dreta del blog, a l'apartat DOCUMENTS, hi trobareu informació sobre com funciona la matrícula a La Balca i la llista d'espera i  el codi de barris per formalitzar el pagament de la matrícula.

Pel curs 14-15 la Balca – Centre Educatiu Municipal 0-3 ofereix 39 places per infants nascuts l’any 2013 i 6 places per infants nascuts l’any 2012. Les preinscripcions es van realitzar del 5 al 9 de maig a l’Oficina Municipal d’Escolarització i se’n van rebre 62 d’infants nascuts l’any 2013 i 24 d’infants nascuts l’any 2012.

En aquest sentit, doncs, es van rebre un total de 86 preinscripcions, superant en 24 les sol·licituds rebudes al curs passat, cosa que representa gairebé el doble de sol·licituds que places que s’han ofert.

D’aquesta manera La Balca obrirà el seu desè any de funcionament amb una demanda de places que se situa en tercer lloc, per darrera la preinscripció del curs 10-11 i 11-12.

L’equip educatiu de La Balca i l’Ajuntament de Banyoles valorem molt positivament la confiança que ens heu manifestat les famílies al llarg d’aquests primers 10 anys de funcionament.

Avui dia 22 de maig s’ha realitzat el sorteig públic a la Sala d’Actes de l’Ajuntament per ordenar les sol·licituds empatades en puntuació, essent el número 12 el primer número de desempat pels nascuts l’any 2012 i el número 29 pels nascuts l’any 2013. Dilluns vinent dia 26 es penjaran les llistes d’admesos i les llistes d’espera a la cartellera d’Educació a l’entrada de l’Ajuntament.

Les matrícules es realitzaran a la mateixa escola La Balca durant la primera setmana de juny.



ENFORMA(T) és una nova acció del projecte d’Intervenció Socioeducativa al barri de Canaleta-Can Puig del Pla Educatiu d’Entorn, adreçada a joves de 16 a 25 anys desocupats, amb l’objectiu de prevenir possibles conductes de risc o d’exclusió social.

Consta de dos eixos principals:

Formació i aprenentatge, que s’estructura en 3 blocs diferenciats: hort, sessions TIC i adaptació del currículum

Esport: realització d’activitats esportives per afavorir hàbits i conductes saludables.

El projecte Enforma(t) es va iniciar el mes de febrer d’enguany i en aquests moments hi participen de manera fixa, continuada i activa 7 joves, dels quinze que inicialment van començar.

A l’espai TIC estan finalitzant la formació, treballant el vídeocurriculum i en l’àmbit esportiu estan practicant diferents disciplines esportives a les quals podran donar continuïtat més enllà d’aquest projecte, sense haver d’estar federats; pel que fa a l’hort, d’aquí a un mes i mig es farà la recollida col·lectiva de tot el que s’hi ha plantat!



A partir del proper dissabte 24 de maig es podran veure els treballs realitzats pels alumnes participants en aquest projecte.

Tint XXI=Creació va néixer el curs 12-13 com un projecte artístic emmarcat dins la Guia de Recursos Educatius editada anualment pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles, que juntament amb l’àrea de Cultura i el Col·lectiu Tint XXI són els encarregats de dissenyar i donar forma a aquest projecte.

Tint XXI=Creació té com a finalitat apropar els alumnes de Banyoles a les diverses expressions artístiques que es desenvolupen a la nostra ciutat, tot potenciant la creativitat pròpia de cada alumne i facilitant una interacció directa amb l’artista. A  cada edició es treballa la descoberta d’un artista concret, la seva obra i la seva tècnica.

El projecte es desenvolupa al llarg de diverses sessions. Una primera sessió es porta a terme a la Sala d’exposicions El Tint, on els participants es troben amb l’artista i poden conèixer de primera mà les seves creacions i la seva línia artística. A continuació es porten a terme algunes sessions al centre per aprofundir en la tècnica de l’artista i projectar el treball que realitzarà cada grup participant. Aquest treball compta amb l’acompanyament de Miquel Samaniego, artista formador, membre del Col·lectiu TINT XXI i promotor del projecte.

En aquesta edició hi participen l’escola Can Puig, l’institut Josep Brugulat, l’escola Casa Nostra a ESO i el centre ocupacional COIET. Enguany, i aprofitant que la sala d’exposicions El Tint acull una exposició col·lectiva del Col·lectiu Tint XXI, els centres han pogut escollir l’obra d’un dels 8 membres d’aquest col·lectiu per desenvolupar el seu projecte creatiu i conèixer l’artista que ells mateixos han escollit.

El resultat final és la realització d’un treball creatiu per part dels alumnes que es podrà veure a partir del dissabte 24 de maig i fins el 8 de juny en una exposició col·lectiva que porta per nom Tint XXI=Creació, a la sala d’exposicions El Tint. L’horari de l’exposició és divendres de 18 h  a 21 h, dissabtes d’11 h a 14 h i de 17 h a 21 h i diumenges d’11 h a 14 h.

El Col·lectiu Tint XXI és l’entitat que gestiona la sala d’exposicions El Tint des de l’any 2012. Està format per un grup de joves artistes locals que treballen amb disciplines diverses; pintura, escultura, il·lustració i fotografia i, sobretot, interessats en promoure l’art i donar a conèixer totes les seves vessants.

Durant aquest curs 2013-2014 la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles i els instituts d’educació secundària han desenvolupat conjuntament l’activitat Projectes d’emprenedoria a Banyoles en el marc de la Guia de Recursos Educatius Municipals que coordina el Servei d’Educació.

Aquesta activitat s’emmarca en el treball sobre emprenedoria que impulsen els instituts, des d’una metodologia d’aprenentatge – servei, on es pretén que els nois i noies, partint de l’observació de la ciutat o de les necessitats detectades per diferents agents, projectin idees sobre com resoldre-les i les converteixin en un projecte emprenedor.

El proper dimecres 28 de maig, a les 11 del matí, tindrà lloc l’acte de cloenda del projecte a l’Auditori de Banyoles que consistirà en una presentació inicial per part del regidor d’educació Jordi Congost i els professors d’emprenedoria dels instituts, una breu presentació per part dels i les alumnes i una valoració global del projecte per part de representants de diversos sectors que hi han col·laborat i ajudarà a donar suport a la formació d’emprenedors que es porta a terme als centres educatius, com a estímul a l’esforç i la implicació dels nois i noies i per donar sentit i coherència a les reflexions que s’han estat realitzant al voltant de diferents aspectes.

Els projectes que es presentaran estan relacionats amb diferents àmbits, medi ambient, esportiu, mobiliari urbà, promoció de l’art, creació d’una cooperativa, etc.

El treball s’ha desenvolupat al llarg del curs escolar. Es va iniciar amb una reunió entre alumnat i representants de l’Ajuntament on es van posar en comú necessitats de la ciutat, aspectes a millorar, etc. amb la finalitat que els nois i noies formulessin preguntes, s’interessessin en algun d’aquests aspectes i estudiessin propostes de millora. Aquesta sessió inicial també s’ha realitzat amb la col·laboració de diverses empreses de l’entorn. Durant el curs escolar els nois i noies s’han organitzat en grups per elaborar els seus projectes des d’una perspectiva emprenedora, han mantingut contactes amb l’Ajuntament, les empreses i diversos col·laboradors que els han assessorat en aquest procés.

Entrem al Teatre Municipal de Banyoles i allà ens esperen alguns dels integrants de la companyia local El Vol del Pollastre, que ens guiaran per l'interior d'aquest món que ens és desconegut: camerinos, escenari, sala de màquines, i ens ensenyaran el vocabulari específic i els oficis relacionats amb el món del teatre. Un recorregut ben interessant i divertit...

 

  

A la Factoria d’Arts Escèniques, el coordinador de l’Aula de Teatre és l’encarregat de fer-nos descobrir aspectes relacionats amb la ciència i la tecnologia, com ara experimentar amb la llum i els seus efectes, el so, el vestuari, l’escenografia, la interpretació amb el nostre propi cos com a objecte escènic; ens ensenya conceptes i ens guia a l’hora de desenvolupar activitats d’interpretació i dramatúrgia. Els alumnes ens convertim en actors o tècnics que hem de superar reptes de posada en escena mitjançant el treball en equip.

 Les activitats Coneguem el Teatre Municipal i Tecnologies i arts dramàtiques a La Factoria d’arts escèniques les ofereix la Guia de Recursos Educatius Municipal, editada pel Servei d’Educació en coordinació amb l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles.


El Servei Comarcal de Català del Pla de l’Estany organitza un curs inicial de català que es durà a terme al Centre Cívic durant l’estiu.

El curs Inicial va adreçat a persones nouvingudes que no entenen el català i volen adquirir les habilitats de comprensió i de producció oral de frases simples que els permeti actuar mínimament en situacions quotidianes.

Dates: del 3 de juny al 24 de juliol de 2014

Horari: dimarts, dijous i divendres, de 9.30 a 11.30 h

Lloc: Centre Cívic de Banyoles – c. Barcelona, 54, 17820 Banyoles

Proves de nivell o tutories (obligatòries):

Dijous, 22 de maig: de 17.30 a 19.30 h al Centre Cívic de Banyoles

Divendres, 23 de maig: de 10 a 12 h al Consell Comarcal – Oficina del Servei de Català

Per a més informació:

Servei Comarcal de Català del Pla de l’Estany

C. de Catalunya, 48 (Can Puig de la Bellacasa), 17820 Banyoles

Tel. 972 57 35 50

plaestany@cpnl.cat

www.cpnl.cat/plaestany

Nens amb comportaments agressius, desafiants i impulsius.

Xerrada gratuïta a càrrec de Laura Badosa, psicòloga-psicoterapeuta especialitzada en nens i adolescents.

Dimarts 27 de maig, a les 8 del vespre a l’escola La Draga



Diumenge 18 de maig, a les 6 de la tarda projecció de la pel·lícula 7 cajas: un noi de 17 anys que treballa al mercat necessita aconseguir diners i rep una proposta força insòlita: transportar 7 caixes, el contingut de les quals desconeix...

A la sala d’actes de l’escola Baldiri Reixac. Entrada gratuïta.

Organitza: Oficina Jove del Pla de l’Estany Cal Drac.


Pàgina 11 de 20Primera   Anterior   6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  Següent   Última   
Calendari d'Activitats

Cliqueu per obrir el Glossari de sigles

 

Documents
 Titol 
Calendari escolar 2020-2021Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
Infografia protocol COVID - Què fer?Descarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega