Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

Entrades per 2014


La Càtedra d’Esport i Educació Física (CEEF) i l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES) – centre adscrit a la Universitat de Girona com a entitat col·laboradora de la Càtedra, organitzen un seguit de cursos i activitats formatives per aquest estiu.

Divendres 6 i dissabte 7 de juny

Jornada "Els Miniesports: estat actual de l’esport de base en els esports col·lectius"

Programa de la jornada

Dissabte 14 de juny

I Jornada de metodologia de l’entrenament del bàsquet

Programa de la jornada

 1, 2, 3 i 4 de juliol

Relaxació i consciència sensitiva per a docents

Programa del curs

 De l’1 al 4 de juliol

Curs d’estiu: Iniciació al mètode Pilates

Programa del curs

 Del 7 al 10 de juliol

Curs d’estiu: Esports de vent i lliscament en el medi aquàtic

Programa del curs

 

Més informació a www.udg.edu/ceef . Inscripcions a goo.gl/AAMctN

 


Fa 110 anys els mestres de les escoles rurals empordaneses es van mobilitzar per a reformar l’ensenyament i l’educació. Van ser mestres a favor de l’escola pública, digna i eficaç, i en potenciaren la seva dimensió social, convençuts que l’escola és un instrument de gran transcendència per a la societat. Gràcies a ells aquesta renovació s’estengué a tot Catalunya i desembocà en les famoses escoles de la República. Fins que tot s’estroncà amb la pèrdua de la Guerra Civil i l’exili de molts mestres.

Del 30 de maig al 30 de juny de 2014, a l’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany, Pl. Monestir, 30 de Banyoles.

L’exposició es podrà visitar de dilluns a divendres de 8 del matí a 3 de la tarda i durant l’exposició de flors de Banyoles.

Organitza: Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà, Arxiu Històric de Girona, Museu del Joguet de Catalunya i Societat d'Història de l'Educació dels Països de Llengua Catalana

Col·labora: Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany
Convidada per l’organització de la Fira de Sostenibilitat ECOSÍ, La Balca va participar el dissabte 31 de maig, a les 12 del migdia, a l’espai Àgora Educació, que enguany tractava el tema Quina escola pública del futur volem? Una experiència que des de La Balca han valorat com a molt positiva.

La Fira ECOSÍ es va dur a terme del 30 de maig a l’1 de juny al Palau de Fires de Girona. Hàbitat sostenible, economia, ecoturisme, educació, gastronomia, salut, medicina i teràpies són els temes principals de la fira.

Dimecres 4 de juny es va celebrar a Girona el lliurament de premis del I Concurs de Dibuix Això pinta bé!, organitzat pels Programes Pedagògics de la Diputació de Girona. Més de 200 alumnes d’escoles i instituts de la demarcació de Girona van ser guardonats amb algun dels premis, entre ells quatre alumnes de centres educatius de Banyoles.

Així, de l’escola Pla de l’Ametller ha quedat finalista Queralt Planas, de 5è de primària.  De l’escola Baldiri Reixac ha estat finalista Mar Corominas, de 6è de primària i semifinalista Laia Yani, de 1r de primària. De l’institut Pere Alsius, Martí Xargay Ferrer de 1r d’ESO ha quedat finalista.

Els premis han consistit en un diploma, que s’ha lliurat a l’escolar autor/a del dibuix guanyador, una samarreta per als alumnes de la classe de l’autor/a guanyador/a i un premi econòmic per al centre educatiu de l’alumne/a premiat/ada.

Moltes felicitats a tothom!

Ahir dijous a la tarda, a l’escola Camins es va celebrar una festa: es va descobrir quin logotip era el guanyador entre els tres finalistes que havia escollit una comissió, i després d’una votació de totes les famílies.

L’escola va organitzar un concurs obert a tothom per dissenyar el logotip que havia de representar el centre.

Aquest és el logotip guanyador.Cap de setmana de molta música i de bona convivència. La Jove Orquestra de Banyoles secció Batenvic i la Big Band de l’Escola Municipal de Música de Banyoles han participat en un intercanvi al País Basc del qual difícilment se’n podran oblidar.

Els dies 23, 24 i 25 de maig, quaranta estudiants i quatre professors de l’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB) han estat a terres basques per participar en dues iniciatives, la setmana de la música basca Musikaste i el Festival Txingudi.

Ha estat una experiència inequívocament positiva i enriquidora. D’entrada, perquè el cap de setmana ha estat àmpliament musical. Els concerts en grans escenaris a l’aire lliure a Hondarribia i Errenteria han anat acompanyats d’actuacions improvisades als carrers d’Euskadi. Aquest intercanvi ha servit, doncs, per enfortir el coneixement mutu entre alumnes, així com entre alumnes i professors, i per consolidar la cohesió del grup.Dissabte 24 de maig es va inaugurar l’exposició TINT XXI = CREACIÓ, que es podrà visitar fins el 8 de juny a la Sala d’Exposicions El Tint. L’exposició és una mostra d’un procés de treball conjunt entre els grups participants i els artistes del TINTXXI. És una activitat molt agraïda i interessant que impregna valors i cultura a tots els implicats. Des del Servei d’Educació agraïm la col·laboració de tothom que ho ha fet possible.

 

 

En aquest vídeo podeu veure el desenvolupament de l’activitat.Ahir dimecres a les 11 del matí es va fer la cloenda dels projectes d’emprenedoria que han desenvolupat al llarg del curs els alumnes d’educació secundària dels tres instituts públics de la comarca: Pla de l’Estany, Josep Brugulat i Pere Alsius.

A l’Auditori de l’Ateneu, després de la presentació del regidor d’Educació Jordi Congost i l’explicació dels professors de cada centre, els i les alumnes participants van explicar al públic assistent els seus projectes, les seves idees pensades per a solucionar alguns dels problemes que pateix la ciutat en diferents àmbits: des del respecte al medi ambient amb diferents propostes de reciclatge, creació de mobiliari urbà anti-vandàlic, diverses propostes per a la promoció del turisme a la ciutat i a la comarca, fins a una pràctica solució per als excrements de gossos al carrer, la creació i funcionament d’una cooperativa i tot un seguit de propostes molt imaginatives. L’acte va concloure amb una reflexió del representant dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, Josep Fernández.

   

 Alguns projectes estaven il·lustrats amb vídeos promocionals fets pels propis alumnes, com el del projecte Clinxit d'un grup d'alumnes de l'Institut Pla de l'Estany.

 

 

Aquesta activitat és una inversió clara amb valors com l’autonomia, el lideratge, el compromís, l’esforç, l’esperit crític, l’honestedat, la responsabilitat, la creativitat i el treball en equip. Moltes gràcies a tots els emprenedors que la fan possible!


L’Aula d’Estudi de l’Oficina Jove del Pla de l’Estany Cal Drac ja està oberta! Des del 26 de maig i fins l’11 de juny podreu anar-hi a estudiar, fer treballs i disposar dels seus recursos i serveis!El passat divendres 23 de maig es va celebrar la cloenda del Projecte Rossinyol del curs 13-14, un projecte que es desenvolupa en el marc del Pla Educatiu d’Entorn. Al llarg d’aquest curs, 10 joves de la UdG han tingut l’oportunitat de fer de mentors/es de nois i noies dels instituts de la comarca del Pla de l’Estany, i amb ells han pogut treballar per la implementació i millora de la llengua catalana, a més de viure experiències conjuntes inoblidables. Aquestes parelles lingüístiques han après valors i han adquirit coneixements de vida que no s’aprenen en una aula formal.

Us deixem alguns del comentaris i valoracions de mentors i mentorats:

"El projecte Rossinyol ha estat una experiència fantàstica. Compartir moments amb persones a qui, de mica en mica vas agafant estima, és una sensació molt bonica i molt enriquidora. Estic molt contenta d’haver participat en aquest projecte. És fantàstic!" 

"Personalment, en acabar aquest projecte, m’emporto un enorme bagatge de coneixement; m’ha encantat conèixer aquest noi que m’ha sorprès amb la seva intel·ligència, la seva capacitat de memoritzar i la seva reacció rapidíssima. Evidentment, la nostra relació no s’acaba aquí. Continuarem les nostres trobades de forma amistosa i espero que durin molts anys. "

"Ha estat divertit quedar aquests divendres amb tu! M'ha agradat aprendre noves coses, conèixer nova gent i nous llocs, però el que més m'ha agradat és trobar una amiga. Gràcies per tot!!!"


Pàgina 10 de 20Primera   Anterior   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Següent   Última   
Calendari d'Activitats

Cliqueu per obrir el Glossari de sigles

 

Documents
 Titol 
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega
Preguntes freqüents sobre la preinscripció ordinàriaDescarrega