Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

Entrades per 2013


A la part d’enllaços del bloc hi trobareu un enllaç amb CONSESCAT, un espai de participació del Consell Escolar de Catalunya on hi trobareu penjades informacions sobre diversos temes. La darrera temàtica tractada pel Consell Escolar de Catalunya és la XXIII Jornada de reflexió que s’ha dedicat als joves i l’educació en l’era de la globalització.

En aquest entorn de participació, tant si esteu registrats com no podeu consultar reflexions de diferents institucions, vídeos i presentacions interessants i documents elaborats pel Consell Escolar de Catalunya. Sobre l’avantprojecte de la LOMCE,  sobre l’impacte i la contribució de les tecnologies digitals en l’educació, entre altres.

 

CONSESCAT - Consell Escolar de Catalunya


El proper dissabte 30 de novembre, a les 12h del migdia, a la plaça dels Estudis, tindrà lloc la lectura d’un manifest i diversos espectacles. També podreu contemplar una exposició de fotografies sota el lema “Apropa’t i em coneixeràs millor” als aparadors dels comerços de Banyoles.


Aquests actes estan organitzats per la Taula de discapacitats del Pla de l’Estany.

Aquest curs el grup de treball Eduquem en Família, format per les Associacions de mares i pares d’alumnes dels centres educatius de Banyoles, presenta un programa d’activitats ben interessant.

Les temàtiques d’aquesta temporada són com promoure la competència digital dels nostres fills i filles, la prevenció de drogoaddiccions, l’adolescència i com les emocions influeixen en els aprenentatges. Els experts que ens acompanyaran són Boris Mir, professor expert en competència digital i molt bon comunicador, Núria Puentes, psicòloga i terapeuta familiar, Eva Bach, pedagoga i escriptora i Francisco Mora, un prestigiós doctor en medicina i neurociència, col·laborador amb diverses universitats d’arreu i que l’hem pogut escoltar en diverses tertúlies i programes televisius com ara Singulars, de TV3.

Totes les propostes són igualment destacables però una novetat o activitat diferent que proposa l’Eduquem en Família és l’exposició “Parlem de drogues” de l’obra social de La Caixa i tindrem a Banyoles durant quinze dies de gener, amb la col·laboració de Museus de Banyoles.

Esperem que la programació d’aquest curs us sigui ben interessant!!!
Un nombrós nombre de joves emprenedors de tercer i quart d’ESO dels instituts de Banyoles han participat en una sessió de treball a l’Ajuntament de Banyoles amb els regidors Jordi Congost (educació, esports i joventut) i Jordi Bosch Lleó (medi ambient).

Aquesta trobada s’emmarca en el treball conjunt dels professors d’emprenedoria dels instituts, Joan Carol, Quim Farré i Paco Moragues, i té l’objectiu d’encetar un procés de cooperació entre joves i ajuntament per cercar mesures que puguin millorar diferents situacions del municipi.


En aquesta sessió de treball els regidors han presentat als joves diferents situacions problemàtiques o millorables, com ara cercar un disseny més funcional, pràctic i estètic del mobiliari urbà de recollida d’escombraries, com obtenir energia dels més de trenta-quatre quilòmetres de recs del municipi, com obtenir dades objectives que permetin valorar la repercussió del turisme esportiu en diferents àmbits de la ciutat, com reduir la despesa en consum elèctric dels equipaments públics o com millorar la comunicació dels esdeveniments esportius que es porten a terme a la ciutat.

Està previst que els joves treballin a partir d’aquestes situacions que viu el municipi, projectin idees sobre com resoldre-les i que aquestes idees es converteixin en projectes que presentaran al final del seu treball. Una experiència més d’aprenentatge servei al municipi, molt interessant!


Els nens i nenes de P5 de l’escola Can Puig han demanat ajuda als alumnes de jardineria del PQPI de la comarca del Pla de l’Estany per tirar endavant el seu hort.

Per això ja fa uns dies els nois i noies van visitar els nens i nenes de P5 a l’escola, on els més petits els van explicar quines zones enjardinades tenen a l’escola, els arbres, les plantes aromàtiques i l’hort que tenen a l’escola. Van fer un sorteig per a formar parelles i van anar a veure l’hort on treballaran plegats cada dimecres.

          

 

Després els nens i nenes de P5 van anar a visitar l’hort i l’hivernacle que els joves del PQPI han construït a l’institut Josep Brugulat.

          

És una altra bona experiència d’aprenentatge servei que es desenvolupa al municipi, semblant a la que han impulsat La Balca i el COIET també per impulsar l’hort de l’escola bressol.

 

 


Una de les novetats que la Guia de Recursos Educatius Municipals ha pogut oferir aquest curs és un nou format a l’activitat Eduquem per la Mobilitat Segura. A partir d’aquest curs podem comptar amb una major dedicació de personal de la policia municipal per poder oferir, d’una forma més extensa i amb una metodologia més participativa, una formació per educar la mobilitat segura, especialment als infants i joves dels centres escolars i també a altres col·lectius com ara famílies o gent gran.

Durant els mesos d’octubre i novembre més de 700 infants i joves hauran participat en aquesta activitat i està previst que al llarg del curs en siguin més de 1.700.

Aquesta activitat es porta a terme amb diferents formats, en funció de les edats dels participants, i partint de situacions pràctiques, dilemes i generant debat.


Entre setembre i octubre 134 participants ja han gaudit de les activitats d’investigació amb les ciències de la natura que compten amb finançament de la Fundación Espanyola para la Ciència y la Tecnología (FECYT) i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles i que oferim a través de la Guia de Recursos Educatius Municipal, en el bloc de ciència i tecnologia.

Les activitats que durant aquests dos mesos han rebut més participants han estat “Un estany de llegendes” on els nens i nenes de 6 i 7 anys han conegut més a fons l’estany, els animals i les plantes que hi viuen i “La vida en una gota d’aigua” no els nens i nenes d’11 i 12 anys han après a utilitzar un microscopi, a pescar microorganismes i preparar, observar i classificar les mostres recollides.

Per sort van poder veure una gran varietat de microorganismes: puces d’aigua, copèpodes i rotífers entre altres. El monitoratge d’aquestes activitats és a càrrec de l’Escola de Natura.


 


Us agradaria aprendre l’anglès d’una manera diferent? Doncs això pot ésser possible amb el Taller de Cuina i Cinema que ens ofereix l’Oficina Jove del Pla de l’Estany!

A continuació podeu veure el cartell amb els dies i horaris de les activitats d’aquest mes de novembre i desembre.Divendres passat dia 8 de novembre vam inaugurar l’escola Camins, després d’un any de funcionament que, entre moltes altres coses, ha permès posar les bases de funcionament d’aquest nou centre, concloure un procés participatiu per escollir el seu nom i acollir una segona promoció de nens i nenes.


 

A la inauguració hi va assistir més d’un centenar de representants de la comunitat educativa de l’escola i de Banyoles en general. Va ésser presidida per la directora de l’escola Carme Güell, que ens van passejar per diversos moments de la vida de l’escola, des que tot era un projecte fins que ha esdevingut una realitat, i per  l’Albert Bayot, director dels Serveis territorials d’Ensenyament a Girona i Miquel Noguer, l’alcalde de Banyoles. Van destacar l’aposta pedagògica de l’equip educatiu i de les famílies, i l’esforç del Departament d’Ensenyament en poder fer realitat una escola llargament reivindicada per les necessitats de places escolars del municipi. Dos poemes que va llegir l’Albert Bayot ens van fer pensar sobre el sentit de la paraula “Camins”, el nom que la comunitat educativa de l’escola va escollir al llarg del curs passat.

 

La festa d’inauguració va respirar el caràcter familiar propi de l’escola, que va obrir les seves portes a tots els assistents i va comptar amb la col·laboració de la colla gegantera i la seva banda de grallers i timbalers i una castanyada que va oferir l’associació de famílies de l’escola.


El programa Eduquem en Família que organitzen les AMPA de Banyoles amb el suport del Servei d’Educació iniciarà el cicle d’aquest curs el proper dijous 28 de novembre amb una temàtica d’actualitat, la competència digital. Amb el títol VIURE en un MÓN CONNECTAT, Boris Mir, professor i formador ens parlarà de què són les competències digitals, com comprendre el món connectat on vivim i establirem un diàleg per comentar com podem ajudar i acompanyar els nostres fills i filles en els reptes que ens esperen.

Aquesta primera activitat de l’Eduquem en Família es portarà a terme a l’escola Can Puig. Properament rebreu  més informació.

Pàgina 3 de 15Primera   Anterior   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Següent   Última   
Calendari d'Activitats

Cliqueu per obrir el Glossari de sigles

 

Documents
 Titol 
Calendari escolar 2020-2021Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
Infografia protocol COVID - Què fer?Descarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega