Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

Entrades per 2011


Neix "El Rajol", un butlletí mensual fruit de la iniciativa dels joves de Canaleta. Aquest es podrà trobar als comerços del barri i al local social La Rajoleria.

"El Rajol" vol donar a conèixer més a fons el barri, la seva gent, les activitats que s'organitzen des del local social La Rajoleria, les activitats de l'associació de la festa del barri, etc. A més, en cada butlletí hi podreu trobar l'agenda del mes amb totes les activitats programades i una entrevista a un veí o veïna del barri; en aquest primer butlletí ha estat el torn de l'Alfred, que regenta una de les botigues de queviures de Canaleta.

Podeu veure "El Rajol" núm.1 a l'apartat d'enllaços.


Ja portem més de dos mesos obrint el pati de l’institut Brugulat i l’activitat està funcionant molt bé! Durant aquests dos mesos s’ha obert el pati durant cinc hores les tardes dels dissabte i diumenges, de 2/4 de 4h fins a 2/4 de 9h del vespre. D’aquesta manera s’ofereix un espai de joc al barri de Canaleta per tothom que vulgui anar-hi a jugar a futbol, bàsquet, i altres activitats o a passar una bona estona!  

                                                


         Diada de Sant Jordi 

Com cada any des de la Comissió de Biblioteca s'organitza la participació dels centres escolars al dia de Sant Jordi.

Enguany Sant Jordi cau en dissabte i en plena Setmana Santa. Això ha fet que algunes activitats no s'hagin pogut organitzar, com per exemple la tradicional lectura de textos a la Plaça Major per part dels escolars. No obstant, entre tots els centres educatius s'ha confeccionat el també tradicional llibre gegant (es troba a la Biblioteca Municipal), i un muntatge audiovisual amb una selecció dels treballs elaborats pels escolars del municipi que es projectarà durant tota la setmana a la pantalla de l'oficina de Cal Moliner de la Plaça Major.


Un any més, des del PEEBP es posa en marxa el projecte "Casals lingüístics". Comptem amb una persona, l’Alba, per a realitzar les tasques de contactar, informar, orientar i coordinar aquelles famílies candidates sobre els recursos i ajuts que el PEEPB posa al seu abast. El que perseguim amb aquest conjunt d'accions és apropar, des d'una perspectiva lúdica, l'alumnat que arriba a Banyoles i Porqueres un cop el curs ja s'ha iniciat, a la llengua catalana i, afavorir el coneixement del país i la creació de llaços afectius amb els seus nois i noies.

Per als més petits (P3- 4t PRI) donem ajudes perquè puguin accedir a qualsevol dels casals d'estiu que s'organitzen a la vila, i pels més grans (5è PRI-3r ESO) mitjançant Cáritas s'organitza una casal de matins durant el mes de juliol, totalment gratuït per ells, en el qual es fa un "intensiu de llengua catalana" combinant-ho amb activitats de lleure. Aquest recurs va dirigit als més grans pensant que és molt important que aprofitin l'estiu per conèixer una mica més la llengua i el territori, ja sigui perquè hauran de començar la ESO o perquè ja estan escolaritzats en l'etapa de secundària.

Per a més informació podeu localitzar a l'Alba a:

L’Ajuntament de Banyoles de dilluns a dijous al matí.

L'Espai Jove Cal Drac dilluns i dimecres de 7h a 8h de la tarda.

a/e c.linguistics@plaestany.net

 


El passat dissabte, 26 de març, mentorats, mentors i organitzadors del Projecte Rossinyol ens trobàrem davant el pavelló de la Draga per participar en un gimcana sobre el municipi de Banyoles, que va ser la segona activitat de grup del curs 10-11. Les parelles havien de contestar 10 preguntes sobre Banyoles i el seu entorn. Per aquelles parelles que fallessin més d'una pregunta hi va haver penyora, cosa que donar emoció al joc. Gairebé totes les parelles pagaren penyora: cantar una cançó, ballar una dansa, recitar una poesia, etc., s'ha de reconèixer que hi havia alguna pregunta complicada. Un cop va haver acabat la gimcana acabàrem el matí jugant a diferents jocs de cucanya organitzats per l'Alba i la Maria, les noies que des de fa ja 3 cursos i voluntàriament ens fan el vídeo del projecte. Des d'aquí els hi donem les gràcies per tot l'esforç i la feina feta.

 


L'1, 2 i 3 de març, durant la setmana Blanca, tindrà lloc el primer torneig d'hivern de futbol a les pistes de l'institut Brugulat. El torneig és organitzat pel grup de joves del barri de Canaleta i Can Puig.

L'horari del torneig serà de les 16h a les 19.30h.

 Categoria A: de 10 a 14 anys

Categoria B: més de 15 anys

Els 3 equips guanyadors per categoria se'ls obsequiarà amb un premi!!

 

Inscripcions:

Dates:

Divendres 21 i 28 de gener de 17.30h a 19.30h

Divendres 4,11 i 18 de febrer de 17.30h a 19.30h

LLoc: Local social "La Rajoleria" de Canaleta

S'acceptaran els 12 primers equips inscrits per categoria.

 


A partir de demà, 19 de febrer, s'obre el pati de l'institut Brugulat, els dissabtes i diumenges de 3 a 8 de la tarda, per tal d'oferir un espai de joc per als més joves del barri i de tot Banyoles on poder jugar tranquil.lament i amb els companys. En el pati hi haurà una dinamitzadora responsable de l'espai, l'Alba, que vetllarà per l'espai i organitzarà activitats de lleure per a tots els usuaris.

Dissabtes i diumenges de 3 de la tarda a 8 del vespre

(a partir del mes d'abril nou horari)

 


El passat dimarts, 15 de març, es va reunir la Comissió Operativa per tal de fer seguiment del pla i revisar el programa d'actuacions tenint en compte les subvencions rebudes.


El PEEBP amb la col.laboració del Pla de Ciutadania i Immigració i l'Àrea d'Acció Social ha organitzat una formació sobre la Gestió de la diversitat religiosa als centres educatius, a càrrec de Joan Gómez Segalà -  Direcció General d'Afers religiosos de la Generalitat de Catalunya. La formació es farà el dijous 3 de febrer de 2/4 de 10h del matí a 2/4 de dues del migdia a la sala polivalent del Pavelló de la Farga.

Aquesta formació s'adreça a personal dels centres educatius, educadors, mediadors, tècnics d'educació i immigració, etc.

La formació es gratuïta i per a participar-hi cal inscriure's, enviant un correu electrònic abans del dia 31 de gener amb el vostre nom, càrrec i centre on treballeu a l'adreça

plaeductiuentorn@ajbanyoles.org.

Us animem a participar-hi.


El passat dissabte 18 de desmbre va tenir lloc la Quina del Projecte Rossinyol a l'escola del Pla de l'Ametller. Va ser tot un èxit, tots els mentors i mentorats s'ho varen passar d'allò més bé i gairebé tots es van emportar algun obsequi. A més, algunes mentores van fer unes coques boníssimes així que vam berenar molt i molt bé. Per últim, volem donar les gràcies en Marwane, ex-participant del Projecte Rossinyol, que va cantar els números amb molt entusiasme. Aquí teniu alguna foto.

 

Pàgina 2 de 2Primera   Anterior   1  [2]  Següent   Última   
Calendari d'Activitats

Cliqueu per obrir el Glossari de sigles

 

Documents
 Titol 
Calendari escolar 2020-2021Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
Infografia protocol COVID - Què fer?Descarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega