Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

Celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna a la Biblioteca de Banyoles

04/03/2020

La commemoració d’aquest dia va ser aprovada a la Conferència General de la UNESCO l’any 1999 i fixada pel 21 de febrer. A Banyoles, ho hem celebrat una setmana després a la Biblioteca.

Alumnes dels cursos del Servei Comarcal de Català (CPNL) i de l’Escola d’Adults i persones interessades a mostrar un tast de la seva llengua materna es van reunir ahir a la tarda a la Biblioteca de Banyoles per commemorar el Dia Internacional de la Llengua Materna.

L’objectiu era descobrir els idiomes materns dels participants i donar-los valor. Amb aquesta finalitat, es va organitzar un concurs i es proposar a tothom qui ho va voler que expliqués quina era la seva paraula preferida en la seva llengua materna i que en donés la traducció al català i també a l’inrevés, és a dir, que exposés quin mot català els agradava i que miressin de traduir-lo a l’idioma matern.

Hi van participar una vintena de persones gràcies a les quals es va sentir com sonen llengües com ara el polonès, el guaraní, el lenca, el francès, l’alemany, l’urdú, l’àrab, l’amazic, el soninke, l’anglès, el castellà... Molts participants hondurenys i colombians també van voler explicar paraules i expressions pròpies del castellà que es parla als seus països i van sorprendre els assistents amb girs molt divertits.

 

Finalment, una mà innocent va escollir la butlleta guanyadora d’entre totes les persones que havien emplenat el fullet amb la seva paraula preferida per participar en el concurs.

Text i imatges: Isabel Roura

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial