Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

FINALITZA LA CINQUENA EDICIÓ DE NENS A LA CUINA

15/03/2018

 “Aconseguim que els nens i nenes mengin llegums i verdures fent-los participar en l’elaboració del plat”

 

Vols veure com ho fem? Mira-ho aquí!

Un any més, el Restaurant Vora Estany ha obert les seves instal·lacions per acollir els nens i nenes de Cicle Mitjà de diferents escoles de Banyoles i que durant l’últim mes han participat en l’activitat “Els nens a la cuina”. L’activitat, que enguany arriba a la cinquena edició, està organitzada conjuntament pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles i el Vora Estany, i forma part de l’oferta d’activitats de La Guia de Recursos Educatius.

 

 

 

“Els nens a la cuina” té per objectiu sensibilitzar els infants de la importància de l'alimentació sana i equilibrada en la seva etapa de creixement. Tot aprenent i passant-ho bé, durant dues hores, els nens i nenes participen de l’activitat; es vesteixen de cuiners per descobrir un espai especial com és un restaurant per dins i elaborar un plat senzill amb el cap de cuina del restaurant.

Amb la presentació de la recepta es relacionen els diferents aliments que es necessiten amb la piràmide de l'alimentació. Així, de manera molt visual els nens i nenes aprenen quins són els aliments els quals és important menjar-ne més quantitat, quins s'han de controlar i quins cal evitar o menjar-ne poca quantitat.

Seguidament, cada alumne elabora el seu plat; tallen, trituren o unten els ingredients amb els estris adequats dins la zona de treball. Tot jugant amb textures, formes i colors col·loquen els ingredients al plat. I, un cop finalitzada l’elaboració, es mengen el plat que han preparat.

En aquesta edició han participat alumnes de Cicle Mitjà de les escoles Baldiri Reixac, Can Puig, Casa Nostra, La Draga i el Pla de l’Ametller, i també el centre especial de treball El Puig, amb un total de 215 participants. Més de 1200 nens i nenes han passat per la cuina del Vora Estany durant els últims 5 anys.

 

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial