Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

EL CONSELL ESCOLAR MUNICIPAL DE BANYOLES REFLEXIONA SOBRE LES NECESSITATS DE LA POBLACIÓ DEL TERRITORI

15/06/2017

Durant aquest curs el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles i l’Equip d’Assessorament Psicopedagògic, amb la col·laboració dels centres educatius, hem elaborat un estudi sobre la població escolar del municipi, amb la finalitat d’objectivar i comprendre millor les necessitats de l’alumnat i donar-la a conèixer. S’han estudiat variables com ara els resultats de les competències bàsiques de 6è, els resultats finals de l’educació secundària obligatòria, variables amb relació a la convivència, dades demogràfiques, matrícula viva i ús de serveis educatius i socials de la població, entre altres.

 Els resultats i conclusions es van compartir ahir a la darrera reunió plenària del Consell Escolar Municipal d’aquest curs, i es van exposar diferents propostes de treball en l’àmbit educatiu, social, emocional i de salut mental.

 Amb aquest estudi han quedat paleses la dificultats d’un sector important de la població per assolir les competències bàsiques al final de les etapes de primària i secundària, així com la identificació de perfils d’alumnat que requereixen de suport especialitzats que els centres no disposen d’una forma estructural ni suficient. Al mateix temps, aquest estudi ha posat en valor la riquesa que ha aportat al territori el desenvolupament d’un treball en xarxa per atendre la diversitat del municipi, entesa amb un sentit molt ampli.

 Una de les eines clau en aquesta gestió ha estat el Pla d’Escolarització Extensiva, que ja ha assolit la majoria d’edat i ha contribuït a evitar la segregació escolar, mantenir l’equilibri social entre els centres, afavorir els aprenentatges i la cohesió social. Malgrat aquest èxit, les dificultats del territori són importants quan els recursos que es necessiten no són estructurals ni suficients. Aquests recursos passen per poder continuar treballant amb unes ratio que permetin gestionar de manera equilibrada una elevada matrícula viva que continua arribant al municipi, Unitats d’Escolarització Compartida i Unitats de Suport a l’Educació Especial suficients per atendre tot l’alumnat que les necessita, entre altres. Pel que fa altes àmbits que no són l’educatiu s’ha sol·licitat també disposar d’un Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència propi a la comarca, ampliar la disponibilitat d’hores d’atenció del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil, incrementar l’escolarització a l’etapa 0-3 anys i treballar des de l’àmbit de salut emocional, entre altres. Hi ha voluntat de treballar tots aquests temes a nivell de ciutat en diferent àmbits, amb el Departament d’Ensenyament i altres departaments de la Generalitat de Catalunya a fi d’establir acords i propostes de millora.

 El Consell Escolar Municipal de Banyoles també va debatre sobre els resultats de la preinscripció i els dies de lliure disposició.


El BlogVeure'n més

Cercador

Historial