Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

LES REBEQUERIES, UN APRENENTATGE

24/03/2016

Dijous 17 de març va tenir lloc a La Balca- Centre Educatiu Municipal la xerrada Les Rebequeries, un aprenentatge a càrrec de Mariona Grivé i Teixidor, pedagoga i psicopedagoga del CDIAP Pla de l’Estany. La xerrada va comptar amb la participació de cinquanta-cinc persones.

 La psicopedagoga va posar sobre la taula que les rebequeries són sanes. Són una expressió de ràbia, de totes aquelles emocions que l’infant, per l’edat que té, encara no entén i no sap gestionar. Som els adults els que poc a poc els hem d’ajudar a entendre i gestionar les emocions.


 Es va donar un espai acollidor i de tertúlia, on es van poder compartir diferents inquietuds de les famílies assistents. Es van tractar temes rellevants com la importància de posar límits als infants, límits que li serviran de Guia per construir el seu jo, la seva autoestima i seguretat vers ell mateix i el món que l’envolta.

L’acompanyament de l’adult davant les rebequeries és molt important, són moments en els quals cal ser pacients. Observar-los, escoltar el missatge que ens volen donar, entendre, tractar algunes estratègies prèvies i posteriors. L’acompanyament assentarà bases per canalitzar l’enuig, i els facilitarà l’aprenentatge per una millor gestió emocional.

Les rebequeries són diferents en cada infant, en funció del caràcter de l’infant o de l’educació rebuda i es donen en moments puntuals de la seva vida. Com totes les etapes per les quals han de passar els nostres fills, les rebequeries són passatgeres. 





El BlogVeure'n més

Cercador

Historial