Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

SEGON PLENARI DEL CONSELL ESCOLAR MUNICIPAL

19/02/2016

Dijous 17 de febrer es va dur a terme el segon plenari d’aquest curs del Consell Escolar Municipal (CEM) de Banyoles, en el qual hi van participar més d’una cinquantena de persones. També es va comptar amb representació del Departament d’Ensenyament, amb el recentment nomenat Director dels Serveis Territorials, Josep Polanco, i l’inspector de zona, Adam Manyé, que van intervenir amb temes com l’atenció a l’Educació Especial al territori i la planificació de cara a la propera preinscripció.

Es va informar que aquest curs les escoles de Banyoles compten amb més recursos per atendre l’alumnat que presenta diferent tipus de necessitats educatives especials o específiques. Per una banda, el Departament d’Ensenyament ha destinat dos Tècnics d’Integració Social que intervenen a les escoles acompanyant i fent seguiment a famílies, tractant aspectes de convivència, etc. Al mateix temps a l’escola Camins que tot just ha iniciat l’etapa de primària i no disposa d’aquest recurs s’ha incorporat una Tècnica en Educació Infantil de suport.

Per altra banda, a nivell de ciutat, amb l’objectiu de millorar l’atenció a l’alumnat amb necessitats educatives especials al municipi, s’ha dotat de dues aules d’Educació Especial. Aquests recursos juntament amb la Unitat de Suport a l’Educació Especial (USEE) que ja existeix actualment han de permetre atendre amb millors condicions l’alumnat del municipi que necessiti recursos d’educació especial. En aquests moments s’estan estudiant les necessitats del territori en els propers cursos i com donar-hi resposta, tant a primària com a secundària.

En el Consell Escolar Municipal també es va informar del desplegament del protocol del Pla d’Escolarització Extensiva, amb l’estudi de l’alumnat de cara a la seva incorporació a P3 i 1r d’ESO al proper curs, i el protocol de difusió del procés de preinscripció, que de forma provisional el Departament d’Ensenyament ha previst del 30 de març al 7 d’abril.

També es van presentar projectes com el Banyoles, ets tu!, Robòtica Banyoles, Memòria Històrica, es va informar sobre les activitats de La Guia de Recursos i inversions realitzades a les escoles. Una novetat que es va presentar va ésser la preparació de la jornada lúdica Juguem en Família que el grup Eduquem en Família està preparant pel proper dia 7 de maig.

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial