Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

L'ODISSEA AL CLUB DE LECTURA FÀCIL DE LA BIBLIOTECA

12/02/2015

La Biblioteca Comarcal i el Servei de Català segueixen proposant llibres de lectura fàcil i activitats paral·leles, com xerrades amb escriptors, a tothom qui estigui interessat a llegir i parlar en català.

El mes d’octubre passat es va iniciar el Club de Lectura Fàcil a la Biblioteca Comarcal, una activitat en què prenen part tant la Biblioteca –que cedeix els llibres i l’espai–, com el Servei Comarcal de Català (CPNL-Consorci per la normalització lingüística) –que du a terme la dinamització de les sessions.

Actualment hi ha unes 10 persones inscrites, les quals assisteixen regularment a les trobades que es fan cada tercer dijous de mes per tal de parlar d’un llibre que prèviament han llegit. Per citar-ne alguns exemples, al llarg dels darrers mesos s’ha comentat L’aigua del Rif, i 7 dies al llac, i la setmana vinent es començarà a parlar de L’Odissea.

Precisament, i en el marc de les activitats paral·leles que s’ofereixen, el 15 de gener l’escriptora Núria Martí va participar en la quarta sessió del Club, que va tenir lloc al Museu Darder de la ciutat i que estava oberta als alumnes dels cursos de català del CPNL i del Centre de Formació d'Adults, als participants en el VxL (Voluntariat x la Llengua) i a tothom que hi estigués interessat. En total, una quarantena de persones.

Al llarg de l'hora i mitja que va durar l'activitat, l'escriptora va explicar què és la lectura fàcil i els criteris que segueix, com s'havia interessat per aquest àmbit, quins altres llibres ha publicat, i també va comentar diversos aspectes de 7 dies al llac, el darrer dels llibres treballats en el CLF (Club de Lectura Fàcil) de Banyoles fins aleshores.

A la darrera part de la sessió, els assistents li van fer tota mena de preguntes relacionades tant amb la seva trajectòria professional en general, com amb 7 dies al llac en particular.

Les trobades estan obertes a tothom que ja tingui un cert nivell de català oral però que el vulgui millorar. La inscripció és contínua.

  

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial