Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

EL PROJECTE INTER 12/90 SELECCIONAT COM A UNA BONA PRÀCTICA

12/12/2014

El Projecte Inter 12/90. Relacions intergeneracionals i interculturals de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l'Estany  ha estat seleccionada com a una Bona Pràctica i ha estat inclosa al Banc de Bones Pràctiques (BBP) del Govern Local de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals.  

L'Inter 12/90 és un projecte conjunt del servei Fem Companyia i del Pla de Ciutadania i immigració que es basa en facilitar el contacte intergeneracional i  intercultural amb l’objectiu de reduir el grau de desconeixement mutu entre les persones d’edat avançada i els infants d’orígens culturals diferents.

Són objectius de l'Inter 12/90:

  • Posar en contacte les persones grans amb la realitat multicultural de la nostra societat.
  • Posar de manifest el desconeixement de la diversitat de procedències com a principal element de formació de prejudicis.
  • Apropar les persones que es troben en dos moment diferents del cicle vital per tal que coneguin i comparteixin experiències.
  • Fer descobrir als infants la importància de la transmissió de l’experiència i coneixement de les persones grans.
  • Evidenciar les diferències/similituds entre la infantesa en dos moments històrics diferents.

L'Inter12/90 es porta a terme a l'escola del Pla de l'Ametller amb els alumnes de sisè i hi participen 12 persones majors de 70 anys de Banyoles i comarca que durant les sessions expliquen com ha evolucionat la societat al llarg de la seva vida, en els següents àmbits: infantesa, habitatge, territori, escola i oficis.

L’equip d’avaluadors del Banc de Bones Pràctiques del Govern Local de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals, ha valorat que aquesta experiència representa una aportació innovadora i de qualitat en la temàtica de Convivència i han considerat apropiat, per tant, promoure i facilitar la seva divulgació a través del lloc web del BBP.

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial