Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

BANYOLES PRESENTARÀ DUES EXPERIÈNCIES AL XIII CONGRÉS INTERNACIONAL DE CIUTATS EDUCADORES QUE SE CELEBRARÀ A BARCELONA DEL 13 AL 16 DE NOVEMBRE

06/11/2014

150 experiències de 16 diferents països han estat seleccionades pel comitè científic del Congrés, en base als tres grans eixos temàtics, inclusió, participació i innovació: 8 com a presentacions plenàries, 88 en format taller i 54 en format speaker’s corner. Les experiències de Banyoles que han estat seleccionades són el projecte Ceballot, que es porta a terme a la UEC Banyoles i el projecte que el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles impulsa al barri de Canaleta-Can Puig Una mirada diferent a la diversitat. 

El projecte Ceballot és una experiència pionera de creació d’una empresa educadora, en aquest cas un viver i un hort. Aquest projecte es porta a terme amb alumnes UEC (unitat d’escolarització compartida), amb l’objectiu d’implicar aquest alumnat d’una manera activa en un projecte pràctic que consisteix en la posada en funcionament d’un viver i un hort,  on han de posar en pràctica els seus coneixements i habilitats pel cultiu de verdures, planificar accions per aquest cultiu, per la gestió de compres i vendes, etc. En aquest moments hi ha diversos restaurants i botigues del territori que hi col·laboren com a clients.  Aquesta experiència només porta un any en funcionament però ja està recollint molt bones valoracions, ja que contribueix a evitar l’abandonament escolar i promoure la inclusió.

L’experiència la presentaran dos educadors de l’Associació Educativa Vall del Terri, que és qui ha impulsat el projecte. La presentaran en català, en la modalitat taller d’experiències, un espai d’una hora durant el qual s’exposen dues experiències més, una de Vitòria (Brasil) i una de Braga (Portugal). Cada ponent disposarà d’uns 8 minuts d’exposició i uns minuts per respondre al torn de preguntes.

   

El projecte Una mirada diferent a la diversitat, és el nom que hem donat a aquesta presentació i que és fruit del treball que el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles està impulsant al barri de Canaleta – Can Puig des de l’any 2005 i que té com a objectiu principal la millora de la convivència al barri a partir de tres eixos principals: el foment de la participació al barri, la promoció de la igualtat d’oportunitats i la millora de l’entorn. Aquesta experiència presenta el resultat d’un procés de treball durant aquests 9 anys, a càrrec d’un equip d’educadors de carrer de l'entitat Orió que han aconseguit esdevenir un clar referent dins el barri i dinamitzar més d’un centenar d’infants i joves cada setmana.

Aquesta experiència es presentarà en anglès en la modalitat speaker’s corner, un espai de 30 minuts on 3 ponents disposen de 6 minuts per presentar l’experiència, juntament amb altres experiències de Barcelona ciutat i altres de caràcter internacional com ara Mèxic, Brasil, Itàlia o Portugal.

   

Una ciutat educadora, una ciutat que inclou és el lema del congrés d’aquest any. El coneixement i l’educació són eixos bàsics per al desenvolupament i la inclusió social. La celebració del XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores a Barcelona coincideix amb el vintè aniversari de la constitució a Barcelona de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), de la qual Barcelona ha exercit la presidència des que es va crear. Banyoles forma part de l’AICE des del 26 de juny de 2000.

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial