Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

PETITS I GRANS ES PREPAREN PER LA FESTA MAJOR PARTICIPANT A LES ACTIVITATS DE LA GUIA DE RECURSOS Coneguem Les Gàrgoles de Foc i Coneguem els Gegants i Capgrossos

03/10/2014

Veure ballar els gegants i els capgrossos durant la Festa Major és una de les tradicions més arrelades a les diferents ciutats i pobles d’arreu de Catalunya.

Per conèixer més de prop aquesta tradició, ja que s’acosta la nostra Festa Major, infants de totes les escoles d’infantil i llars d’infants de la ciutat, així com també un grup de gent gran de La Solana participaran a l’activitat Coneguem els gegants i capgrossos. Com ja és habitual, la Sala d’Actes de l’Ajuntament es vestirà de gala, des del 9 fins els 17 d’octubre, i oferirà als curiosos visitants l’oportunitat de conèixer de primera mà la història dels gegants i capgrossos de la nostra ciutat, tenir-los ben a prop i ballar i cantar amb ells.

Gàrgoles de Foc és una entitat que fa més de 14 anys que difon la cultura del foc i les tradicions catalanes i que col·labora i dinamitza diversos actes dins el municipi, la comarca i fins i tot més enllà de Catalunya. El bestiari, els diables, les bandes, les eines que utilitzen i la simbologia que representen per a Catalunya són aspectes de la nostra cultura que no sempre es coneixen.

Amb l’activitat Coneguem les Gàrgoles de foc, els centres participants tindran l’ocasió de veure les bèsties, descobrir la cultura del foc, fortament arrelada a Catalunya, i els seus elements i símbols. L’activitat es durà a terme els dies 14 i 15 d’octubre al pavelló de La Draga.

 

         

 

 

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial