Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

Activitats lectores realitzades dins el marc del Pla d'Impuls a la lectura

06/07/2012

A l'entrada de l'escola de Can Puig aquest curs hem inaugurat "El sofà de lectura". Aquest és un espai on pares i mares, familiars, lectors, lectores i alguns/es alumnes d'aula d'acollida de l'Ins Pere Alsius han vingut a compartir llibres, moments i vivències amb els nens i nenes de primer. El sofà de lectura aquest estiu s'ha traslladat a la Biblioteca Municipal.




La lectura té una vessant funcional, cal que surti de les aules, prengui contacte amb l'entorn i s'enriqueixi de tot allò que ens envolta. No llegeix igual un dissenyador gràfic que una metgessa, ni un historiador de cuina o un matemàtic... Volíem que els alumnes de sisè del Pla de l'Ametller se n'adonessin de la importància de la lectura, la seva funció vital i amb aquest propòsit va néixer "Amb un llibre a les mans", un projecte que ens ha enriquit, motivat i apassionat a tots i totes! Els alumnes han sentit llegir de moltes maneres, algunes amb una implicació afectiva, les seves mares i fins i tot una germana. Hem sentit llegir al nostre alcalde, a un esportista, a una llibretera, una metgessa, una periodista, un locutor, un mosso d'esquadra...




A l'escola se'ns demana alumnes crítics, capaços d'aprendre a aprendre i a emprendre. Amb aquest objectiu neix el projecte a l'escola La Draga "Protestem i construïm". Què passa quan algú et diu: VInga, protestem, dieu de què voleu protestar? Que bé, podem queixar-nos, això és genial!!!!!!!!!! La llista de queixes no s'acabava: que si la porta de l'entrada de Cal General, els deures, les papereres, els cotxes, els papers... Calia organització, treballar de manera cooperativa, planificació... Tot això s'estava convertint en un treball de recerca i a nosaltres ens mancava experiència per saber com s'ha de fer, per això vam demanar ajuda a un professor de secundària que ens va explicar què ha de tenir un treball de recerca.




La poesia visual és una expressió artística que combina creativitat, llengua i comunicació. A l'escola Bora Gran de Serinyà i a l'escola Baldiri Reixac hem aprofitat aquestes capacitats per tal de crear poemes de protesta que permetin als alumnes de cinquè i sisè trobar noves formes d'expressar sentiments, vivències i opinions personals. Aquest mes de juliol els poemes estan exposats a la Biblioteca Municipal de Banyoles.

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial