Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

La Balca i el COIET impulsen un projecte d'Aprenentatge-Servei a l'hort de l'escola

27/04/2012






Fa un parell d’anys a La Balca vam voler crear un nou espai educatiu posant en funcionament un hort al pati. Vam valorar que qui millor ens podia assessorar en aquest procés eren els nois i noies i professionals del Centre Ocupacional i Especial de Treball del Municipi (COIET.) De seguida ens vam adonar que d’aquí podia sortir-ne un treball humà i pedagògic molt interessant, des d’una perspectiva de cooperació i intercanvi.

En aquests mesos de funcionament, l’hort s’ha convertit en una realitat, amb hivernacle inclòs, i ens ha permès apropar als infants la descoberta de la natura i els seus processos. Però, més enllà d’això, realment ha deixat d’estar en el primer pla de l’experiència i ha esdevingut el motiu per a treballar tota una altra sèrie d’objectius de treball comuns:
-    la socialització
-    l’empatia
-    l’acceptació de persones diferents
-    l’autoestima
-    el respecte
-    la responsabilitat

Aquesta experiència es tracta d'un autèntic treball d'Aprenentatge Servei i cooperació. Neix d’una necessitat i hem creat una forma de donar-hi resposta tot donant un servei amb un elevat grau d’aprenentatge.

Aquest projecte ha esdevingut per a la nostra escola bressol i el centre ocupacional i especial una experiència molt especial i enriquidora, on serveis i persones ben diferents podem compartir objectius de treball, potenciar capacitats i nous rols i construir unes relacions humanes que hi donen un valor afegit importantíssim. Gaudim i fem un servei tot aprenent.

La Balca - Centre educatiu municipal 0-3 anys
COIET - Centre Ocupacional i Especial de Treball
Servei d’Educació – Ajuntament de Banyoles

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial