Blogs Banyoles

Benvinguts i benvingudes al Blog del Servei d’Educació, un espai per conèixer, debatre i gaudir de les propostes educadores de la ciutat


El Projecte Rossinyol és una de les actuacions que es realitzarà al llarg d’aquest curs 2010-2011 en el marc del Pla Educatiu d’Entorn Banyoles-Porqueres.

El Projecte Rossinyol és fruit d’un conveni de col·laboració entre el Pla Educatiu d’Entorn Banyoles - Porqueres i la Universitat de Girona amb la col·laboració dels centres escolars de la zona Banyoles - Porqueres.
 
L'actuació consisteix en que els mentors (estudiants universitaris que porten a terme aquest projecte) es troben periòdicament amb un nen/a i realitzen diferents activitats per tal que conegui diferents espais de la ciutat, llocs d’oci i de diversió, àmbits de producció cultural, etc. amb l’objectiu d’accelerar el seu procés d’integració social i cultural.
 
Aquesta és la quarta edició del Projecte Rossinyol a Banyoles. Aquest curs 2010-2011 seran 9 els mentors i 9 els alumnes mentorats. Entre els mentors trobem, a diferència d’anys anteriors, que 6 són de la comarca del Pla de l’Estany i dues mentores que repeteixen l’experiència. Pel que fa als alumnes mentorats, ressaltar la diversitat de procedències: Colòmbia, Ucraïna, Equador, Xina, Hondures, Marroc i Romania.
 
L’acte de presentació i l'aparellament dels mentors amb els alumnes va tenir lloc el dissabte 6 de novembre a l'Ajuntament. Hi van participar, a banda dels mentors i els alumnes, representants del PEEBP, dels centres escolars de primària i secundària que hi col·laboren i familiars dels alumnes.
 
 

           

                       Foto de grup a la sala de plens de l'Ajuntament 


Ahir dijous 11 de novembre, Eduquem en Família es va estrenar al Teatre Municipal de Banyoles amb una xerrada sobre l’adolescència i pràcticament el va omplir. La xerrada va anar a càrrec de Jaume Funes, psicòleg, educador i periodista especialitzat prioritàriament en el món dels adolescents i joves i les seves dificultats socials. Van presentar l’acte el regidor d’educació i un representant de les associacions de pares i mares d’alumnes del municipi.

Amb aquesta activitat s’enceta el projecte Eduquem en Família que han impulsat totes les AMPA de Banyoles amb el suport de l’Ajuntament de Banyoles. La idea d’un projecte formatiu conjunt va sorgir amb els objectius d’unir esforços, aconseguir proposar activitats de qualitat i aconseguir una distribució coherent al llarg del curs pel que fa a continguts i dates.

La propera activitat tindrà lloc el dia 4 de febrer a l’escola Pla de l’Ametller amb el títol Diálogos sobre las relaciones en el entorno escolar. Una mirada diferente, a càrrec de Enrique Martínez Reguera. Enrique Martínez Reguera ha dedicat més de trenta a una intensa convivència i treball amb infants i joves marginats. Ha estat cofundador de la Escuela de Marginación de Madrid. És autor de llibres com ara: La calle es de todos, Cachorros de nadie, Tiempo de coraje, Con les niños no se juega, Pedagogía para mal educados, Los políticos que mecen la cuna, entre altres.


El passat dimecres, 27 d'octubre, es va celebrar la reunió de la Comissió Representativa  a l'escola del Pla de l'Ametller.  A la reunió es va fer un repàs de les actuacions realitzades el curs passat, es van presentar les directrius del Departament d'Educació pel curs 10-11 i finalment el projecte d'actuació 10-11, el qual va ser aprovat.


El passat dimecres 20 d’octubre el Consell Escolar Municipal de Banyoles, en la seva primera reunió plenària del curs i amb una participació superior al 82% dels seus membres, va sol·licitar al Departament d’Educació la urgència de disposar d’un nou centre d’educació secundària obligatòria i una nova escola.


Dinou famílies n’han fet ús en els dos primers dies de funcionament.

Aquest passat dimecres 20 d’octubre es va posar en funcionament a Banyoles el Servei Minuts Menuts. En els dos primers dies de funcionament n’han fet ús dinou famílies.

 


Demà, dijous 14 d'octubre, es reuneix la Comissió Operativa del PEEBP. En aquesta reunió de treball es definirà el Projecte d'actuacions del Pla i es preparà la Comissió Representativa que tindrà lloc a finals d'octubre.


Els Tallers d'Estudi Assistit de Primària i Secundària comencen aquesta setmana.

Una selecció d'alumnes de tots els centres educatius rebran un suport a l'estudi coordinat amb cada un dels centres educatius, amb l'objectiu d'incrementar l'èxit acadèmic. Es té en compte que l'alumne no disposi en el seu entorn familiar ni d'un espai físic ni del suport adult per poder realitzar les tasques escolars. L'alumnat assisteix al taller de manera vonluntària fora de l'horari lectiu (a partir de les 5 de la tarda).

Distribució TEA

Escola La Draga: 1 TEA

Escola Pla de l'Ametller: 2 TEA

Escola Baldiri Reixach: 2 TEA

Escola Can Puig: 1 TEA

Escola l'Entorn (Porqueres): 1 TEA

Institut Brugulat: 2 TEA

Institut Pere Alsius: 2 TEA

Institut Pla de l'Estany: 2 TEA

 


Fruit d'una roda de premsa, diferents mitjans de comunicació es fan ressó del projecte d'Intervenció Socioeducativa als barris de Canaleta i Can Puig.

Algunes de les coses que s'han dit del projecte són:

"El projecte ha arribat als 3 anys de funcionament, seguint la filosofia de l'aprenentatge - servei; vol cobrir les necessitats educatives dels barris de Canaleta i Can Puig; els promotors i els responsables han fet una valoració positiva d'aquesta inciativa, centrada sobretot en el barrri de Canaleta, en el qual la població immigrant representa del 55% del total."

L'equip dinamitzador del PEEBP n'està molt content, poc a poc, tot i les dificultats, el projecte es va consolidant i amb resultats.

L'horari dels educadors d'aquest curs és de dilluns a divendres de les 17.30h a les 19.30h.

Dilluns: Local social de Canaleta (Activitats)

Dimarts: Local social de Can Puig (Activitats)

Dimecres: Local social de Canaleta (Espai TIC)

Dijous: Treball intern

Divendres: Local social de Canaleta (Grup de Treball)

 


Avui, dilluns 4 d'octubre, comença el projecte l'"Apropa't a la Biblioteca" d'aquest curs. Dos alumnes de cicle superior de l'escola Baldiri Reixach i dos més de l'escola Pla de l'Ametller, avui a la tarda sortint d'escola, aniran cap a la Biblioteca Municipal acompanyats pel pare, la mare o algun famililar per fer-hi la primera sessió. Aquest primer dia, serà un dia de presentacions, primeres impressions, etc., on els pares també hi podran participar actívament.

Seguirem informant.

 


Vist l'èxit del curs anterior, el projecte "Apropa't a la Biblioteca" continuarà aquest curs 2010-2011. Aquest projecte és fruit de la col.laboració del PEEBP amb la Biblioteca Municipal, i es realitza amb persones voluntàries. Les escoles que hi participaran seran les mateixes del curs passat, l'escola Baldiri Reixah i l'escola Pla de l'Ametller de Banyoles. L'activitat començarà la primera setmana d'octubre amb una sessió on es convidaran les famílies dels nens i nenes participants. Les sessions seran quinzenals i en horari no lectiu (a partir de les 17.30h de la tarda).

Pàgina 120 de 133Primera   Anterior   115  116  117  118  119  [120]  121  122  123  124  Següent   Última   

 CALENDARI D'ACTIVITATS

 

     Cliqueu per obrir el Glossari de sigles

 

Documents

 Titol 
Calendari escolar 18-19Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
MANIFEST CIUTATS EDUCADORES 2017Descarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega