Blogs Banyoles

Benvinguts i benvingudes al Blog del Servei d’Educació, un espai per conèixer, debatre i gaudir de les propostes educadores de la ciutat


Com cada estiu, el Casal Lingüístic, que realiza Càritas, torna a obrir les portes per tal rebre a 20 infants i joves de diferents nacionalitats de 5è curs fins a 3r d'ESO que han arribat durant l'últim curs escolar.

El casal vol apropar, des d'una perspectiva lúdica, els participants a la llengua catalana i afavorir el coneixement del territori. El casal lingüistic va començar el passat dilluns, 6 de juliol, i finalitzarà el divendres 31 de juliol. 


El passat dijous, 8 de juliol, es va reunir la comissió operativa del Pla Educatiu d'Entorn Banyoles - Porqueres a l'Ajuntament de Banyoles . Tots plegats vàrem fer un repàs/valoració de totes les actuacions que s'han realitzat durant que curs escolar. Després d'intercanviar informacions, opinions i valoracions s'acordà reunir la comissió operativa a prinicipis del curs vinent per tal de definir el projecte d'actuacions del curs 2009-2010.


Amb una festa senzilla, berenar, jocs amb la mainada i molta germanor s'ha tancat el Sakhanu del Pla de l'Ametller amb il·lusió per continuar el projecte i ganes d'enfortir-lo de cares al curs vinent. Avui hem xerrat i hem rigut, hem fullejat el nº 14 de L'Ametlla i hem parlat amb satisfacció del Premi de la CEAPA. I fins i tot hem assajat un cant dels adéus una mica intercultural.

Com sempre les imatges parlen millor que les paraules. Aquí en teniu cinc.Tota la colla a punt per a la fotoHi havia gana i les coques i els pastissos han volat

 Cant dels adéus 1

 
Cant dels adéus 2 Cant dels adéus 3


El passat diumenge 21 de Juny es va portar a tèrme una nova iniciativa jove! Una guerra de pintura (PINTBALL) on s'enfrontaven Camós vs Plol.

 


El passat dissabte 20 de juny, com ja és habitual per aquestes dates al municipi d'Esponellà, un grup d'unes 25 persones ens vam reunir per anar a buscar les herbes i preparar la ratafia del poble.

 


El pròxim dimecres 8 de juliol es reuneix la Comissió Operativa del Pla Educatiu d'Entorn Banyoles - Porqueres  (PEEBP). Aquesta comissió té com a principals funcions definir el PEEBP, fer-ne el seguiment i l'avaluació. En formen part diferents agents (Inspector d'educació, regidors, representants serveis educatius, assessors LIC, representants dels centres, etc).

Ara que ha ja s'ha acabat el curs, l'equip PEEBP ha començat a treballar en el projecte d'actuacions del pròxim curs. El dimecres, 8 de juliol, valorarem conjuntament les actuacions del curs 08-09 i definirem el programa d'actuacions del proper curs.

 


El projecte Sakhanu impulsat per l'AMPA de l'escola Pla de l'Ametller ha estat guardonat en els 9è Concurs d'Experiències Educatives des de les AMPAS que organitza la Confederació Espanyola d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes. Aquesta confederació atorga quatre premis a bones experiències dinamitzades per AMPAS i un premi extraordinari a l'activitat educativa que millor ha promocionat la igualtat entre dones i homes amb la col·laboració del Instituto de la Mujer.

És aquest darrer el premi amb què ha estat distingit el projecte Sakhanu que ha organitzat classes de llengua i formació en hàbits i valors per a les mares gambianes de l'escola. Les classes s'han fet els dimecres i els divendres, de 3 a 5 de la tarda a la biblioteca de l'escola i les senyores i els seus menuts han estat acollides per mares de l'AMPA i formadores voluntàries.Coincidint amb el final del curs escolar, avui s'ha tancat el taller de llengua catalana per a dones gambianes que s'ha vingut fent al Centre Cívic de La Farga coordinat pel PEEBP, el CBS i Acció Social de l'Ajuntament de Banyoles.

Aquest taller que ha comptat amb l'assistència de 30 dones del barri s'ha fet amb un format que lliga les classes de llengua setmanals dinamitzades per dues voluntàries (la Dolors i l'Agnès) amb sessions quinzenals de formació sobre hàbits i valors dinamitzades per un educador social (en Francesc) i una psicòloga del Consorci (Carina).

A la darrera sessió s'han recollit els telèfons de les senyores interessades a continuar el curs vinent i també les seves demandes: fer dos dies de classe setmanals per aconseguir aprendre més i millor.La mediadora Djalla Makalou amb un grup de dones abans de començar la sessió de formació amb els educadors del CBS que, avui, s'ha basat en la projecció d'una pel·lícula.

 

 


El darrer trimestre l'escola de Can Puig s'ha anat transformant per acollir tots els treballs que s'han fet a les classes sobre el tema de centre acolldor d'aquest curs: EL MARROC.

L'entrada de l'escola parla del Marroc i les parets dels passadissos, també. S'han treballat cançons, s'ha pintat amb henna, s'han decorat mosaics, s'han treballat pel·lícules... i fins i tot (Infantil) s'han visitat vivendes de companys de classe i s'ha viscut en directe com la mestressa de la casa preparava els típics pastissets dolços del Marroc.

A l'espera de més informació al web dels Serveis Educatius posem quatre fotografies que s'expliquen millor que moltes més paraules. 


En una reunió al CEIP Pla de l'Ametller ahir al vespre es va cloure la primera tongada del projecte SAKHANU que ha procurat classes de llengua i formació personal a 18 mares gambianes de l'escola des del mes de febrer en dues sessions setmanals, de 3 a 5 de la tarda.


Les 4 mares gambianes que van venir a la reunió i la mediadora Djalla Macalou que també és mare de l'escola van valorar molt positivament les classes i van demanar que continuessin el curs vinent.
En Pere, el director sortint va obrir la reunió remarcant el bon treball fet per l'AMPA, les mares nouvingudes i l'escola, i la directora entrant, la Maite, va dir que era molt important explicar bé el projecte al claustre i tirar endavant més iniciatives conjuntes.


Les formadores van remarcar les ganes d'aprendre de les alumnes i el seu tarannà incansable.
El SAKHANU s'acabarà amb un berenar que tindrà lloc el diumenge 28 de juny a la tarda, al parc de La Draga.
Esperem que el projecte continuï i creixi el curs vinent.

 
Una foto d'una de les primeres sessions del Sakhanu amb la presència d'un infermer del CAP 

Pàgina 113 de 120Primera   Anterior   108  109  110  111  112  [113]  114  115  116  117  Següent   Última   

 

 

   

Cliqueu per obrir el Glossari de sigles

 

Documents

 Titol 
Calendari escolar 17-18Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
MANIFEST CIUTATS EDUCADORES 2017Descarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega