Blogs Banyoles

Organització i funcionament

Equip educatiu

L’equip educatiu el formem professionals ben qualificades i en formació permanent.

Direcció: Mercè Busquets Olivet

L'equip educatiu ens organitzem de manera que cada infant té una educadora i un espai de referència, tot i que, d’acord amb la nostra metodologia, podrà ésser atès per qualsevol membre de l’equip i utilitzarà tots els espais de l’escola. Tres educadores fem suport i la direcció coordina l’equip.

Calendari 18-19

INICI DE CURS
Inici curs escolar i treball intern equip 3 setembre
Treball intern de l'equip educatiu 3 a 7 de setembre
Inici treball amb infants 10 de setembre
FI DE CURS
Fi de curs infants 24 de juliol
Treball intern de l'equip educatiu 25 a 31 de juliol
DATES DE TANCAMENT
Octubre 22 (festa local)
Novembre 2
Desembre 7, 27, 28 i 31          Gener7
Març 1 i 4Abril 18Horari

La Balca està oberta de ¾ de 8 a les 6 de la tarda.

L’horari d’atenció a les famílies és el dimecres de 9h 12h, preferentment; per a altres moments, es recomana concertar dia i hora.

Un dia a La Balca

A La Balca ens organitzem en espais temàtics, és a dir, cada aula, pati, etc. es converteix en un espai educatiu al voltant d’una temàtica: espai d’experimentació, espai de llenguatge, psicomotricitat, joc simbòlic, etc.

Cada dia acollim els nens i nenes en el seu espai de referència i al llarg del matí ens distribuïm pels diferents espais de l’escola de manera que ens submergim en un món ric en estímuls i molt motivador.

Al migdia organitzem el dinar i l’estona de descans. A la tarda organitzem activitats diferents.

Ens agrada que tant les entrades com les sortides esdevinguin moments de trobada i intercanvi amb les famílies que veniu a portar o a recollir els nens i nenes. Tenim moltes maneres de compartir amb vosaltres el dia a dia a l’escola! Ja ho descobrireuAl llarg del curs organitzem nombroses activitats on hi podreu participar pares i mares, avis i àvies, germans, etc.

A continuació podeu veure el vídeo que ha elaborat l'equip educatiu, Un dia a La Balca

 

L’acolliment

A la Balca volem que les persones es sentin acollides i acompanyades en el seu procés de creixement personal. Per això posen en marxa al llarg del curs diferents estratègies per fer-ho possible.Un moment molt important és el procés d’adaptació que s’esdevé els primers dies de l’infant a l’escola, ple de noves vivències i experiències per l’infant, la família i l’equip educatiu. Per això les primeres setmanes del curs està especialment dedicada a facilitar aquesta trobada, tant de cara als infants com de cara a les famílies, establint horaris reduïts i flexibles, d’acord amb les necessitats de cadascú.

Fem un hort!

Treballem en xarxa amb diferents serveis de la ciutat, tant de l’àmbit educatiu, com de la salut, social, etc.

Per això, alguns dies organitzem l’hora del conte conjuntament amb la Biblioteca Pública de Banyoles, realitzem cantates amb altres escoles, participem en activitats que organitza el Servei d’Educació com ara anar a escoltar música, visitar els Bombers, conèixer la policia municipal, la biblioteca, els gegants i capgrossos, etc.Un dels projectes més destacats que realitzem cooperativament amb altres serveis és Fem un hort!El projecte “Fem un hort!” és un projecte que segueix la metodologia de l’Aprenentatge-Servei implicant dos serveis amb dues realitats molt diferents però que compartim visions i estratègies per a fomentar el creixement de les persones, la seva socialització i el coneixement.Els monitors i les educadores de l’escola bressol ens encarreguem de planificar al llarg dels mesos les actuacions que anirem fent a l’hort.Quinzenalment, cada divendres, els joves del Centre Ocupacional i Especial de Treball - EL PUIG, acompanyats pels monitors, ajudem els nens i nenes de La Balca a mantenir l’hort del pati, des de la sostenibilitat. Amb aquest treball conjunt descobrim persones, processos i ens ajudem mútuament.Tot aquest procés ha merescut un premi del Centre Promotor de l’Aprenentatge –Servei i diversos reportatges a la premsa i la televisió.I, especialment, ens ha portat a transformar el pati de l’escola en un jardí de flors i de relacions!

Gestió compartida

La Balca és un servei municipal que es desenvolupa a través d’una gestió compartida entre l’Ajuntament de Banyoles i Suara cooperativa.

SUARA és la cooperativa més gran de Catalunya en el sector d'atenció a les persones, amb una experiència acumulada pels seus socis fundadors de més de 30 anys.Està present a 17 comarques catalanes i compta amb més de 2.000 professionals, que donen resposta a les necessitats d'atenció, suport, assistència i educació d'infants i joves; de famílies; de persones que requereixen algun tipus de suport per a ser més autònomes; de persones que volen entrar en el mercat laboral o tenen com a objectiu millorar professionalment; de persones que necessiten suport davant situacions de crisi.Per això, gestiona un ampli ventall de serveis i equipaments.

Contacte:

Sancho de Ávila, 52-58, 1r

08018 Barcelona

Tel. 932.54.76.90

Correu-e: suara@suara.coop

http://www.suara.coop